dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: agnieszkag » 23 cze 2016, 18:27

Konrado.
Witaj w klubie.
Pochowales Synka I Tate.
Ja Synka I Babunie.
Wyobraz sobie taki dzien z zycia.
7 kwietnia rano obudzilam sie jeszcze jako normalna kobieta. Swiat byl normalny.
Siedzialam jak zwykle w biurze..kiedy w poludnie dostalam telefon ze odeszla ukochana Babunia.
Plakalam. .Chwycilam za telefon zeby zadzwonic do Syna. Nie odbieral. ..choc zawsze to robil. Jedna godzina. .druga. ..trzecia. Wpadlam w panike. Myslalam ze moze w szkole. ..nie moze odebrac. Potem dostalam wiadomosc ze stal sie wypadek I Syn odszedl.
Czy mozna sobie wyobrazic taki dzien?
Czy sa jakies slowa co czuje czlowiek w takiej sytuacji?
Czy mozna pozostac sprawnym intelektualnie I czyniacym dobro czlowiekiem?
Tylko zdziwnienie. .ze swiat nadal funkcjonuje. ..kwiaty kwitna. ..ludzie sie smieja.
agnieszkag

Postautor: Nikita » 23 cze 2016, 18:53

Na tym swiecie dzieja sie straszne rzeczy: smierc bliskich, ciezkie choroby i cierpienie i bol niedowytrzymania, powodzie, trzesienia ziemi, wojny, zabojstwa , ...i kazdy z nas ma swoj udzial w tym wielkim cierpieniu. Kazdego z nas to dotyczy. Nie ma ludzi, ktorzy nie cierpia. Zycie na tej Planecie poprostu nie jest bajka...jest bardzo trudne i ryzykowne. Ale zycie nie trwa tu wiecznie i kiedys sie skonczy....bo przyszlismy tutaj tylko po to aby odbrobic nasza karme , aby czegos sie nauczyc, aby doswiadczyc dobra i zla. I tylko po to zyjemy tutaj. A Twoj syn wrocil juz do ptrawdziwego Domu i czeka tam na Ciebie. On moze juz swoje odrobil. Ty moze masz wiecej do przerobienia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: agnieszkag » 23 cze 2016, 19:06

Nikito.
Dziekuje Ci.
Wierzysz ze Oni tam na nas czekaja?
Ze wyjda nas przywitac?
agnieszkag

Postautor: Konrado73 » 23 cze 2016, 19:12

Agniesiu , moja tragedia to jeszcze nic w porównaniu z historią żony , która w krótkim czasie pochwała , tatę , mamę obydwu braci no i oczywiście Synka i tak nawiązując do tego co pisze Nikita o karmie , i wierzyć w teorię wędrówek dusz to co my " nawywijaliśmy w poprzednim wcieleniu , że tak Nas ten los doświadcza ?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2016, 21:19 przez Konrado73, łącznie zmieniany 3 razy
Konrado73

Postautor: agnieszkag » 23 cze 2016, 19:17

Konrado.
Nie wiem co nawywijalismy.
Strasznie wspolczuje Tobie I Twojej zonie.
Natasza jest wspaniala I madra osoba.
Wierze jej.
Bardzo mi pomogla.
Moze po prostu wyciagnelismy parszywy los na loterii zycia.
agnieszkag

Postautor: agnieszkag » 23 cze 2016, 19:22

Chcialabym bardzo podziekowac wszystkim na tym forum.
Zawsze cierpie. ..ale dzisiaj szczegolnie.
Dziekuje za Wasza pomoc.
agnieszkag

Postautor: Krzysztoff » 23 cze 2016, 22:54

Witaj Agnieszko
Na wstępie chciał bym Ci przekazać bardzo szczere i głębokie wyrazy współczucia, Twoja historia i Konrado poruszają mnie i jak myślę wielu z forumowiczów i jeżeli wy już nie możecie pomodlić się za siebie to może kilku z nas pomodli się za Was.

Ja wierzę że nasi bliscy na nas czekają i że wyjdą po nas gdy już umrzemy. Świadczy o tym wiele relacji NDE , ludzie którzy już byli po tamtej stronie ale wrócili opowiadają że wychodzą po nas nasi bliscy, zwłaszcza ci których tak bardzo kochaliśmy.

Spirytyści mówią że miłość jest wieczna i nigdy nie umiera, co znaczy że ci którzy są nam bliscy tutaj na ziemi są też naszymi bliskimi po śmierci, tworzymy grupy kochających się istot które razem są w świecie duchowym i często razem reinkarnują , pisał o tym także Michael Newton w swoich książkach np./ "wędrówka dusz" - więc na pewno się spotkacie się z twoim synem bo jesteście członkami właśnie takiej grupy.

Mieszkasz w Anglii, w której dosyć dużo osób zajmuje się mediumizmem, nie tylko spirytyści ale także spirytualiści (tak zwane kościoły spirytystyczne) warto się rozejrzeć, warto czytać książki spirytystyczne i szukać wsparcia, grup wsparcia, psychologa, wsparcia tutaj na forum

Pewna badaczka - psycholog badała wspomnienia ludzi z poprzednich żyć i także z tych poprzednich momentów śmierci. Ogromna większość ludzi, także tych którzy zginęli w jakiś niespodziewany sposób, odczuwała w momencie śmierci ogromną ulgę i czuło się dobrze - to była ulga że już skończyło się to ziemskie życie, które jest ciężkie i trudne w porównaniu z życiem duchowym, więc wierzę że Twój syn już teraz czuje się dobrze a nawet bardzo dobrze - oczywiście odcieleśnieni martwią się o najbliższych którzy zostali i przeżywają żałobę.

Agnieszko, po prostu musisz to przetrwać, przecierpieć
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: agnieszkag » 24 cze 2016, 18:35

Witaj Krzysztoff.

Bardzo dziekuje za Twoj dajacy nadzieje wpis.
Dziekuje ze chcesz sie pomodlic za mnie I za Konrado.
Tez sie za Niego modle.
Jaka jest roznica miedzy spirytystami a spirytualistami?
Nie chce polegac na wikipedii.
U mnie jest krzyz I obraz Jezusa.
Na poczatku jest healing.
Nastepnie spiewamy piesni.
Modlimy sie do Boga.
Modlimy sie w intencji tych ktorzy cierpia.
Potem jest medium.
Te osoby zmieniaja sie co tydzien.
Na koniec modlitwa zamykajaca. Angielskie Ojcze Nasz.
Generalnie jest tam atmosfera radosci I milosci.
Jezeli zdarzylo mi sie usmiechnac od czasu mojej tragedii. ..to wlasnie tam.
agnieszkag

Postautor: Konrado73 » 24 cze 2016, 18:42

Krzysztoff , dziękuję Ci bardzo w imieniu swoim , żony jak i Agnieszki tak naprawdę to nie mam śmiałości modlić się za siebie bo dręczą mnie ogromne wyrzuty sumienia bo rodzic jest odpowiedzialny za swoje dziecko a ja gdzieś zawiodłem...Zaglądam na forum bardzo często w nadziei że być może znów odezwie się Patryś za pośrednictwem Bernardety , Izy (juniparis) ; no ale cóż póki co czekam cierpliwie , choć jestem im niezmiernie wdzięczny za pomoc i poświęcony czas i przede wszystkim za informacje od Synka , przez prawie czternaście lat byłem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi a teraz jestem wrakiem człowieka .i tak się czuję . Napisałeś o Wędrówkach Dusz , rzeczywiście jest to najbliższa memu sercu lektura i jakieś światełko w tunelu , jakoś bardziej do mnie przemawia niż dzieła Kardeca , być może przez różnicę pokoleń obu autorów , ale to tylko moje zdanie .Jeszcze raz dziękuję.
Konrado73

Postautor: agnieszkag » 24 cze 2016, 19:08

Konrado.

Nie obwiniaj sie.
Wierze ze kochales I kochasz Synka najmocniej.
Nie obwiniaj sie.
Nawet jesli zrobiles jakis blad. ..to pamietaj ze wszyscy jestesmy tylko ludzmi. Wszyscy czasem popelniamy bledy.
agnieszkag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!