O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: soldado » 30 sie 2016, 21:52

Natasza pisze:właśnie dopisałam komentarz do wcześniejszego postu , nie wiedziałam , że piszesz :P

widziałeś z ,, okna,, naszą planetę - tak myślałam....
pamiętasz to PRAWO???????

W człowieku jest umieszczona mała Cząstka Ducha - Ciało Astralne, które jest dziewiątą częścią Istoty Człowieka.
To ciało Astralne jest dziewiątą częścią Wyższej Jaźni - Nadświadomości.
A zatem Wyższa Jaźń człowieka jest istotą, która wysyła jedną dziewiątą samej siebie do ciała człowieka, a ta staje się jego Ciałem Astralnym.
Inne ciała fizyczne są podobnie zamieszkiwane przez pozostałe jedne dziewiąte tej samej Wyższej Jaźni, nie mniej jednak każda część stanowi integralną część Centralnej Istoty.
A zatem dzielimy Wyższą Jaźń - Nadświadomość z innymi 8 osobami tutaj na Ziemi.
Najlepsze jest jednak to, że Wyższa Jaźń - Nadświadomość, jest z kolei dziewiątą częścią Wyższej Jaźni Wyższej Kategorii, a ta z kolei jest dziewiątą częścią Jaźni Jeszcze Wyższej Kategorii..... i tak do samego Źródła - Ducha - Boga....
Wiele nazw dla tej samej Siły Sprawczej.
Proces ten umożliwia głęboki proces filtracji doświadczeń duchowych.
Ciało Astralne, które zamieszkuje w człowieku, przekazuje swojej Wyższej Jaźni wszystkie wrażenia, których doświadcza za życia w ciele fizycznym.
Wrażenia te przechodzą przez ogromny 'filtr' dziewięciu Wyższych Jaźni zanim dotrą do eterycznego ,,oceanu'', który otacza Źródło - Boga - Ducha.
Na tym ,,polu'' obowiązuje Uniwersalne Prawo Wszechświata.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 22:15 przez soldado, łącznie zmieniany 1 raz
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 30 sie 2016, 22:04

Margo 1 - najwidoczniej odczytujesz telepatycznie chwile śmierci osób, które akurat w jej momencie wysyłają silniej do Ciebie informacje. Wiele osób tak ma, ja również. Można zobaczyć miejsce i otoczenie oraz wygląd tego człowieka, tak jakbyś przeniosła się tam. O wszystkich wizjach dotyczących bliskich mi osób nie będę się rozpisywać, ale najbardziej zaintrygowała mnie taka od osoby ze mną niespokrewnionej, a jedynie co mogłoby teoretycznie dać mi takie połączenie i mój odczyt od niej to, to że były u nas w domu pożyczone od niej płytki z filmami. I zobaczyłam krajobraz Chorwacji, skałki, porozrzucane kamienie pojedynczo blisko nich i łąkę i węża przed którym ja z paroma osobami uciekaliśmy. W tym czasie ten młody kawaler, jeszcze niepełnoletni został przez jadowitego węża ukąszony a pomoc nie przyszła na tyle szybko i zmarł tam na wakacjach. O tym dowiedziałam się parę dni później u nas w Polsce.
danut

Postautor: Estia72 » 30 sie 2016, 23:21

To jest relacja z drugiej reki ,moze kogos zainteresuje:
http://davidicke.pl/forum/to-mi-sie-prz ... 14150.html
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 31 sie 2016, 07:54

Margo1 - dziękuję Ci bardzo , bardzo, że przełamałaś wewnętrzny opór i podjęłaś się spisania Twoich jakże bardzo osobistych doświadczeń, jeszcze raz dziękuję :P :P :P

Każda taka wypowiedź pokazuje nam, że nie jesteśmy sami, że nie zwariowaliśmy a takie rzeczy dzieją się dookoła nas . Z tego co napisałaś a dwa razy przeczytałam - wynika, ze Twoja mama tak samo jak Ty macie (miałyście) możliwość doświadczania zjawisk z pogranicza wysokiej dziwności.
Piszesz o tej szarawej postaci i powiem Tobie , że właśnie na żywo , w biały dzień moja babcia widziała taki kształt zmierzający w jej stronę. To było w moim domu. Moja babcia należała do tzw. rozrabiaczy , nie mięczaków, ale jak wróciłam to zastałam ją w przedpokoju trzymającą kurs bliżej wyjścia. Rozumiesz? kobieta ponad 70 letnia , która pierwszy raz w życiu coś takiego osobiście przeżyła.
Teraz zastanawiam się nad jednym - czy ta postać miała związek ze stanem zdrowotnym Twojego brata. Czy będąc w stanie na granicy życia jego ,, duch,, mógł po prostu opuścić ciało i nie móc wrócić. Czy jest to możliwe? Kiedy miałam 17 lat i ,, ONI,, dosłownie wyciągnęli ze mnie mojego ,, ducha,,, moją świadomość - i kiedy stałam przed Nimi - pamiętam pełną świadomość, że nie ma mnie w moim ciele i że do niego nie wrócę . ONI mówili a ja zastanawiałam się co będzie jak znajdą moje śpiące ciało. To było okropne uczucie, okropne, i ta myśl - że już nikt się nie dowie, że jestem ,, porwana,, z ciała.
czy to był ,, duch,, twojego brata? nie można niczego wykluczyć. Czy udało mu się wrócić do ,, fizycznego skafandra,, ? Jeśli opuścił swoje ciało to jest w pełni świadomy swojej sytuacji , być może sam dokonuje takiego wyboru ?
Co do snu z Twoją mamą - czasami informacje jakie pozyskujemy w śnie przekształcają się w obrazy - nasza świadomość je tak ukształtowuje, że obraz wychodzi nieco inny niż podana informacja. Spotkałaś się z mamą , a obraz przetworzył się w straszny dla Ciebie , bo jak można pogodzić się z informacją o odejściu.

jeszcze raz dziękuję Margo1 za spisanie doświadczeń , zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami , refleksjami - pomagasz bardzo !!!!
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 31 sie 2016, 08:06

chcę w tym wątku uwiecznić fakt, że soldado widział ,, na żywo,, świetlistą osobę mężczyzny oraz doświadczył spotkania z dwiema inteligentnie poruszającymi się na niebie kulami , które nie były żadnymi piorunami - te są kilkusekundowymi impulsami energii

Estio- skoro nas spotykają takie rzeczy , można założyć z dużym prawdopodobieństwem , że ten człowiek widział to co opisuje i z jakim uporem on to robi,
ludzie nie widząc wiary w oczach innych , którym usiłują powiedzieć co widziały , stają się niemal uwięzieni w swoim doświadczeniu

danut- tak, jest wiele osób , które próbują wykonywać testy / rytuały zwłaszcza gdy uznają kogoś za wyjątkowy cel
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 sie 2016, 13:24

Estia72 pisze:To jest relacja z drugiej reki ,moze kogos zainteresuje:

I Ty w to wierzysz?!
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sie 2016, 13:57

danut pisze:
Estia72 pisze:To jest relacja z drugiej reki ,moze kogos zainteresuje:

I Ty w to wierzysz?!

nie wiem co o tym myśleć, ale słyszałem o tym i nic nie kwestionuje. cóż brakuje dowodów - ale brak dowodów nie wyklucza rzeczy. :?:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 31 sie 2016, 14:20

Magu- dobra puenta :P

ja dodam - że równie dobrze mogę jednym pociągnięciem klawiszy napisać, że żadnemu z was nie wierzę, a wszystko co piszecie jest wymyślonym waszym majakiem

przypominam , że ten temat nie jest otwarty dla pytań ,, czy ty w to wierzysz? zakładającym ,że ty w to nie wierzysz i polemiką czyja wiara jest ,, lepsiejsza,, bo ja wiem lepiej ,, ale dla otwarcia się ludzi , których przeżycia i ich myśl jest dla mnie najważniejsza
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 31 sie 2016, 14:28

"I Ty w to wierzysz?!"
Ja tylko się do tego ustosunkowałem. Choć to nie było do mnie nakierowane. Ale że słyszałem o tym co podaje link i w pewnym sensie wierzę w to co podaje artykuł w tym linku to się odezwałem - ale masz rację - temat jest inny - już milczę.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 31 sie 2016, 14:30

oczywiście, że to nie było do Ciebie :P :P :P
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm