Natasza pisze:właśnie dopisałam komentarz do wcześniejszego postu , nie wiedziałam , że piszesz![]()
widziałeś z ,, okna,, naszą planetę - tak myślałam....
pamiętasz to PRAWO???????
W człowieku jest umieszczona mała Cząstka Ducha - Ciało Astralne, które jest dziewiątą częścią Istoty Człowieka.
To ciało Astralne jest dziewiątą częścią Wyższej Jaźni - Nadświadomości.
A zatem Wyższa Jaźń człowieka jest istotą, która wysyła jedną dziewiątą samej siebie do ciała człowieka, a ta staje się jego Ciałem Astralnym.
Inne ciała fizyczne są podobnie zamieszkiwane przez pozostałe jedne dziewiąte tej samej Wyższej Jaźni, nie mniej jednak każda część stanowi integralną część Centralnej Istoty.
A zatem dzielimy Wyższą Jaźń - Nadświadomość z innymi 8 osobami tutaj na Ziemi.
Najlepsze jest jednak to, że Wyższa Jaźń - Nadświadomość, jest z kolei dziewiątą częścią Wyższej Jaźni Wyższej Kategorii, a ta z kolei jest dziewiątą częścią Jaźni Jeszcze Wyższej Kategorii..... i tak do samego Źródła - Ducha - Boga....
Wiele nazw dla tej samej Siły Sprawczej.
Proces ten umożliwia głęboki proces filtracji doświadczeń duchowych.
Ciało Astralne, które zamieszkuje w człowieku, przekazuje swojej Wyższej Jaźni wszystkie wrażenia, których doświadcza za życia w ciele fizycznym.
Wrażenia te przechodzą przez ogromny 'filtr' dziewięciu Wyższych Jaźni zanim dotrą do eterycznego ,,oceanu'', który otacza Źródło - Boga - Ducha.
Na tym ,,polu'' obowiązuje Uniwersalne Prawo Wszechświata.