Kim jest ta pani ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kim jest ta pani ?

Postautor: danut » 06 paź 2016, 20:00

Pawełku napisałeś " Rzadko się zdarza by urodziła się osoba, która ma wszystkie umiejętności naraz. " Udowodnione jest, że małe dziecko ma problem z odróżnianiem snów od jawy, zatem odbiera w sposób świadomy wiele więcej informacji, które z nami się wiążą i do nas docierają niż my osoby dorosłe. To zanika z przyczyny skupiania uwagi na rzeczach, które są wymuszane w procesie nauczania na nas przez otoczenie i ludzi którzy nas wychowują na taki, lub inny model postrzegania rzeczywistości.
danut

Postautor: Natasza » 06 paź 2016, 20:03

a teraz trochę zimnej wody

po pierwsze świat astralny ma duży wpływ na nasze odczuwanie i niestety jeśli nie potrafisz ,, widzieć,, a jesteś pogrążony/a w rozpaczy narażasz przede wszystkim swój umysł na pewne niebezpieczeństwo
w oczekiwaniu na kontakt z kimś kogo bezgranicznie kochasz stajesz się otwartą księgą , do której może podłączyć się akurat inny zmarły
osoba w żałobie jest w najbardziej newralgicznym momencie swojego życia
nasłuchuje w ciszy każdego dźwięku czekając na jakikolwiek znak
zaczyna studiować księgi i doświadczenia innych osób w celu poznania dróg kontaktu
czyni zryw i gotowość do otwarcia się na świat duchów
to wszystko jest tak bardzo ludzkie i normalne - każdy by do tego dążył gdyby stracił SKARB ŻYCIA
człowiek i jego duch jest jak otwarta rana , to najbardziej delikatna struktura , czuć na niej wszystko, każdą malutką emocję a co dopiero ogromną rozpacz

w astralu są niestety toksyczne pasożyty i to na nie trzeba uważać, bo możemy zaopiekować się nie naszą miłością ale podszywem
i na to proszę byście uważali
z reguły będą to zwykli ludzie, raczej nie będą to typy demoniczne, nie nie
oni są tak wyspecjalizowani i mają tak zaawansowane techniki , że nie są wbrew pozorom zainteresowani śmiertelnikami
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 paź 2016, 20:20

To co Wy nazywacie światem duchów, demonicznymi istotami z astralu, podłączaniem jakiegoś innego zmarłego to nie jest absolutnie kontakt z żadną zmarłą osobą, ani z bliską, ani z daleką. To szum astralny w naszym polu zachodzący cały czas, ale mogący być wzburzany, nasilony, bardziej odczuwalny w chwilach dużych naszych emocji, a w tym i w chwili żałoby i smutku. Takie coś zachodzi także podczas wywoływania duchów i tylko tam się wówczas zagląda i z tym łączy. Zupełnie inaczej wygląda kontakt ze zmarłym i pisałam już o tym skąd to wiem i jak. O przebijaniu się "głosu" zmarłych przez ten szum w tych wszystkich transach, tabliczkach i w innych sposobach osób praktykujących mediumizm chyba też pisałam już?
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 paź 2016, 20:41

danut pisze:Pawełku napisałeś " Rzadko się zdarza by urodziła się osoba, która ma wszystkie umiejętności naraz. " Udowodnione jest, że małe dziecko ma problem z odróżnianiem snów od jawy, zatem odbiera w sposób świadomy wiele więcej informacji, które z nami się wiążą i do nas docierają niż my osoby dorosłe. To zanika z przyczyny skupiania uwagi na rzeczach, które są wymuszane w procesie nauczania na nas przez otoczenie i ludzi którzy nas wychowują na taki, lub inny model postrzegania rzeczywistości.

Miło, że ktoś mnie powtarza ;) Pozdrawiam!
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 06 paź 2016, 20:44

1Prawda1 pisze:
danut pisze:Pawełku napisałeś " Rzadko się zdarza by urodziła się osoba, która ma wszystkie umiejętności naraz. " Udowodnione jest, że małe dziecko ma problem z odróżnianiem snów od jawy, zatem odbiera w sposób świadomy wiele więcej informacji, które z nami się wiążą i do nas docierają niż my osoby dorosłe. To zanika z przyczyny skupiania uwagi na rzeczach, które są wymuszane w procesie nauczania na nas przez otoczenie i ludzi którzy nas wychowują na taki, lub inny model postrzegania rzeczywistości.

Miło, że ktoś mnie powtarza ;) Pozdrawiam!

Jak powtarza? Zwyczajnie interesuje się psychologia dzieci, mózgiem , świadomością od dawna.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 paź 2016, 20:45

Wiem, wiem. Ty Danutko udowodniłaś czy ktoś inny?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 06 paź 2016, 20:50

1Prawda1 pisze:Wiem, wiem. Ty Danutko udowodniłaś czy ktoś inny?

No właśnie. Przecież nie zrobiłeś tego również Ty, o co Ci chodzi? Polecam w tym temacie np. książkę Marii Żebrowskiej "Psychologia rozwojowa dzieci i młodzieży" jest w niej o metodach badawczych i opisany ten problem podłoża psychiki.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2016, 21:04 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 paź 2016, 21:02

No właśnie sęk w tym, że ja też i miło widzieć, że ktoś się zajmował tym samym co ja :)

Dziękuje, ale ja to badałem w celach platońskich :D szerzej temat przynajmniej na razie mnie nie interesuje. :)
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Konrado73 » 06 paź 2016, 21:17

Dobrze , że jesteście , Danut , Nataszo pomimo , że nie raz macie odmienne zdania .To dla mnie i tak jesteście jak światełko w tunelu , że mimo wszystko , dajecie trochę otuchy , takim typom jak ja .
Konrado73

Postautor: soldado » 02 gru 2016, 21:38

Natasza pisze:[quote="Pawełek"
Gdy medium chce pomagać innym ludziom to na pewno duchy, które się nim opiekują pomogą mu w znalezieniu pracy by nie czerpał korzyści materialnych z tego co dostał za darmo.

TAK! TAK! TAK!

do tego dodam, jeśli jakakolwiek prawdziwa strona wybiera do kontaktu osobę to wybór ten jest przemyślany i nie jest przypadkiem
osoba wybrana do kontaktu nie może!!!! brać ani wcześniej ani później żadnego podarunku, ani jednej złotówki ani czegokolwiek poza słowem DZIĘKUJĘ
nie można na bazie swoich doświadczeń zarabiać w żaden sposób , żaden

kiedyś, dawno temu zaliczyłam w swoim życiu nagłą zmianę sytuacji lub inaczej - zostałam poddana pewnej próbie, gdzie moje życie zmieniło się w jednej sekundzie tak , że w lodówce hulał wiatr - i miałam głos znajomych , że mogę wszystko zmienić gdybym chciała wreszcie zarabiać na swojej wiedzy , którą czerpię od tych istot
na samą myśl o zrobieniu tego zemdliło mnie tak, że nie mogłam się wyprostować
nie wykorzystałam tej możliwości, a moje życie w krótkiej chwili zmieniło się w bajkę a moja lodówka nigdy nie była pusta

chodzenie ścieżkami innego wymiaru nie jest przepustką na wieczność, można zostać odizolowanym na zawsze
ludzie, którzy wymuszają kontakty ze sferą poza tej strefy, sztucznie wyłamują drzwi i sądzą , że to im się udało - są w błędzie, jedyne do czego mogą dojść to odkryć się na duchy bardzo niskich lotów , które w swej nudzie czekają na taką okazję[/quote]
.....................................................................................................................................................................................................................................................
Zgadzam się z tym w 100%.
Darmo otrzymałeś i darmo dawaj.
Jednak daleki jestem od piętnowania jakiegokolwiek medium, które bierze za to pieniądze.
Te medium musi samo do tego dojść.

Krzysztof Jackowski często się myli.
Gdyby nie brał za swoje usługi pieniędzy, nie popełniałby błędów.
Byłby wiarygodny w 100%.
Kiedyś napisałem o tym do Niego...
Ale to jego decyzja, co z tym zrobi.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi