O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 00:25

Anka pisze:Czytając twoj wpis zatrzymałam sie na 2 tygodnie Czy to dokładnie od dwóch tygodni tak czuje twoja mama?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pierwsze skargi mamy byly juz wczesniej ale ostatnie 2 tyg. nasilily sie nieprzyjemne odczucia/dolegliwosci...zwlaszcza z tym natlokiem/bombardowaniem mysli...

Ten mezczyzna Anka zajmuje sie czarna magia , ostatnio rozmawialam telefonicznie z ta dziewczyna ktora u mnie mieszkala,
twierdzi ze udalo jej sie uwolnic od tego mezczyzny ale tak nie jest....mysle ze te uczucie/natlok tych mysli w pokoju ma raczej zwiazek z ta dziewczyna, moim zdaniem poprzez to ze ta kobieta/dziewczyna bawila sie rowniez w czarna magie jest troche hmm...przesunieta psychicznie, wiele osob bawi sie w cos co ich przerasta...i ich psychika pozniej nie daje rady i w koncu trafiaja do zakladow...mysle choc moge sie mylic ze jakas czesc jej energii zostala w tym pokoju, ona doslownie ma hopsa na punkcie jakiegos oczyszczania, kadzidelek,swiec i medytacji...z tego co mi mowila to w dzien i w nocy ciagle cos tam kombinuje, malo sypia...ja niestety nie moge jej pomoc energetycznie poprzez przekaz...dostalam ostrzezenie z drugiej strony gdzie powiedziano mi wprost ze nie mam w to wchodzic...i trzymac sie od tego z daleka....wiec probowalam jej pomoc i nakierowac na osobe ktora mogla by jej w tym temacie pomoc ale ona zamiast pojsc ta droga do tej osoby to na stronie tej osoby znalazla jakis link/odnosnik na strone jakiejs czarownicy Ani i z tego co wiem to juz jest umowiona na warsztay/spotkanie w Londynie z ta osoba...Aniu jak to mowia nie wywaza sie zamknietych drzwi , ona nie jest gotowa by odrzucic zlo, w rozmowie z nia kiedys az sie przerazilam po slowach jakie uslyszalam, otoz rozmawialismy na tematy duchowe i wyjechala mi ze ona pracuje teraz z czakra serca po czym zeszla z tematu i mi mowi ze chciala wynajac kogos by zabil tego goscia....doslownie rece mi opadly i szczeka do samej ziemi... :roll: Gdyby mi to powiedziala jakas szalona mlodka pewnie probowala bym to zrzucic na mlody wiek i ignorancje ale nie u babki ktora jest po 40....
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Anka » 18 sty 2017, 00:31

Racja Nie można pomoc komuś kto tej pomocy nie chce. Nie wiem

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Anka » 18 sty 2017, 00:33

Nie wiem czy mozesz sie pozbyć rzeczy w tym pokoju Rzeczy jak łóżko przede wszystkim.

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 00:37

Mysle Aniu ze dobrze to wyczulas, bo ja rowniez bardziej odbieram te dziwne odczucia w tym pokoju w lozku bardziej zwiazane z ta dziewczyna niz mezczyzna w dlugich wlosach, natomiast ten glos na korytarzu ktory uslyszalam mogl nalezec do niego, wiem jedno ze to byla osoba zyjaca bo tak odebralam jej energie a nie zaden duch...Co do rzeczy ,w pokoju sa calkowicie wymienione wszystkie rzeczy oprocz biurka , tamte lozko i szafa poszly do innego pokoju gdzie mieszka inny lokator ale on nie narzeka na zadne niedogosnosci, natomiast w tym pokoju gdzie spala ta dziewczyna nowe lozko stoi dokladnie na miejscu tego starego, ja mysle ze chodzi tu o energie calego pokoju a nie jakiejs rzeczy...
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Estia72 » 18 sty 2017, 00:42

Mysle ,ze jutro sprobuje oczyscic pokoj i korytarz biala szalwia :roll:
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 18 sty 2017, 00:43

Ale dziewczyny zobaczcie obraz i jego symbolikę, bo to jest bardzo ważne pomimo iż Natasza twierdzi, że wygląd nie ma tu znaczenia - ma w tej sprawie i to wielkie, bo nie wchodzi tu w rachubę wcale takie ludzkie pojmowanie i osądy kto jest piękniejszy, zdrowszy i lepiej się prezentuje.
Zatem to zło rozpętane zostało w średniowieczu, kiedy to szerzyło się czarnoksięstwo, klątwy i zabobon. Te płaszcze, kapelusze aż orientują nas na ścisły tu związek z taką sprawą - mag, czarodziej czyli w grę wchodzi pojmowanie i w dalszym ciągu są ludzie, którzy tym naszym pojmowaniem zabawiają się i doświadczyłyście efektu ich oddziaływania na sobie. Kaptury czerwone oczy i płaszcze - religie, mnisi, tortury kościelne, rytuały = strach powstały dzięki wpajanej nam tej ideologi przesadnie, choć czasami sprawa może mieć głębsze podłoże i obrazować nam kata( również ze średniowiecza). Dlatego warto skończyć z tą filozofia tamtych czasów, nie czytać wiedzy zapisanej przez ówczesnych "wiedzących", bo to było największe w naszej historii zakłamanie i nie kultywować jej rozprzestrzeniając przez modne w ostatnich czasach wróżbiarstwo, Taroty, satanizm, rytualizm np. druidzki i tym podobne praktyki.
danut

Postautor: Anka » 18 sty 2017, 00:44

Zło przyciąga zło. Estia gdybym była na twoim miejscu to zaniechalabym kontaktu z ta dziewczyna. Jak o tym mysle to widzę lalkę z czarnymi włosami z wygięta głowa do tylu i dobrze sie mi to nie kojarzy.
Nie czuje natomiast strachu. Ja sie pomodlę za wasza rodzine i ty jak chcesz tez mozesz sie pomodlic za spokój swojej rodziny.

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: danut » 18 sty 2017, 00:45

.... i szałwie, czarne i białe świece :D
danut

Postautor: danut » 18 sty 2017, 00:47

Tak, zło przyciąga zło, lub pociąga za sobą jeszcze większe zło. I słusznie zwróciłaś uwagę pisząc do Esti na intencje tej "panienki" - ona nie była biedna i nękana, tylko ona szerzyła to zło, a takim osobom się nie pomaga, a zło przez nie uwalniane się niweluje zignorowaniem.
danut

Postautor: Anka » 18 sty 2017, 01:02

Estia przykre ze przez to przechodzisz i przepraszam ale wiedza moja jest uboga moge jedynie zaproponować modlitwę. Jeżeli to nie pomoże to moze ktos z tego forum sie znajdzie kto pomoże ci oczyścić ten pokój.

Awatar użytkownika
Anka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm