ależ on wie jak mnie znaleźć, zapewniam Cię
chcę inaczej go namierzyć niż dając mu zaproszenie - on na to czeka
chcę znaleźć przepływ i wtedy wejdę
to będzie spotkanie po latach
i było to spotkanie bez kręgów, soli, kadzideł i zwierząt
Natasza pisze:ależ on wie jak mnie znaleźć, zapewniam Cię
chcę inaczej go namierzyć niż dając mu zaproszenie - on na to czeka
chcę znaleźć przepływ i wtedy wejdę
to będzie spotkanie po latach
i było to spotkanie bez kręgów, soli, kadzideł i zwierząt
czarnyMag pisze:Ale Ty jako prawdziwy spirytysta masz obowiązek niejako odnieść się do tych nieprawdziwych wizji które zamieszczają tu ludzie o których piszesz!
czarnyMag pisze:gdyż mistrzowie spirytyzmu już nie żyją a ich kontynuatorzy wolą książki zamiast praktyki na której WY spirytyści powinniście się opierać!
czarnyMag pisze:Powinniście się ustosunkowywać jako praktycy rozmów z duchami wyższymi na nowe tematy typu Anunaki, Reptylianie, Ufo itp. !
Bo w przeciwnym razie Kardek zrobił rewolucję a jego kontynuatorzy i naśladowcy przyjęli tą rewolucję i się zatrzymali na poziomie wiedzy której ta "rewolucja" dotyczyła.
czarnyMag pisze:Nie ma książek napisanych przez spirytystów którzy odnoszą się do UFOSą książki które powielają Kardeka żyjącego w 19 wieku i nic nie wnoszą ponad niego!
Więc?

Natasza pisze:Krzysztoffie- odnoszę się do ludzi na tym forum - wystarczająco dużo jest tu przedstawionych świadectw własnych , życiowych doświadczeń
odniosę się jednak tylko do siebie samej i zadam Ci pytanie :
czy wierzysz mi? a ja to słowa przelane na elektroniczne kartki
jeśli nie, to sprawa prosta, jeśli tak- to proszę o napisanie w co konkretnie
dziękuję

Krzysztoff pisze:czarnyMag pisze:Ale Ty jako prawdziwy spirytysta masz obowiązek niejako odnieść się do tych nieprawdziwych wizji które zamieszczają tu ludzie o których piszesz!
Nic mi nie wiadomo o takim obowiązku spirytystycznym. Spirytyzm daje prawo wszystkim do własnych poglądów. Nie musimy się we wszystkim zgadzać i nie musimy się o wszystko spierać
czarnyMag pisze:Powinniście się ustosunkowywać jako praktycy rozmów z duchami wyższymi na nowe tematy typu Anunaki, Reptylianie, Ufo itp. !
Bo w przeciwnym razie Kardek zrobił rewolucję a jego kontynuatorzy i naśladowcy przyjęli tą rewolucję i się zatrzymali na poziomie wiedzy której ta "rewolucja" dotyczyła.
Krzysztoff pisze:Zadaj sobie pytanie do czego jest ci potrzebna ta wiedza o którą prosisz ? Co zmieni ? Jeżeli odwiedza nas ufo to co ? Jeżeli duch odpowie że istnieją /lub nie - reptylianie to uwierzysz ? co zrobisz ?
Na tematy teorii spiskowych - można dyskutować bez końca - nie da się ich udowodnić ani zanegować, można każdego oskarżyć - może ty Czarny Magu jesteś na usługach reptylian - wprowadzasz zamęt na ziemi żeby ludzie nie mogli się podnieść w rozwoju moralnym ? udowodnij że tak nie jest![]()
Natasza pisze:Dziękuję za odpowiedź
Twoja słowa ,, TAK WIERZĘ,, wystarczają
co do wątku jaki opisuję odnośnie całości mojego postrzegania systemu, a tym samym wiedzy jaką pozyskałam Twoje ,, TAK Wierzę,, powinno dać ludziom do myślenia i zatrzymania choć na jedną chwilę swą uwagę, bo ta chwila może być ich kołem ratunkowym

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość