O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Pawełek » 15 lut 2017, 15:31

W takim razie Nataszo bardzo Cię przepraszam. Chciałem po prostu wyjaśnić sytuację :)

A co do "miejsca zamieszkania" - świat duchów. Są wszędzie. Poza tym, czy jest to naprawdę ważne? Czy ta informacja nam się w czymkolwiek przyda?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 15:36

spoko:)

Paweł to bardzo ważne ustalić gdzie są duchy zmarłych - to wygląda jak pośmiertny chaos, jesteście rozproszeni tak samo jak większość moich przodków
nie pozbieracie się w gromady - nie będzie to proste
umarłym zakazuje się kontaktu z żyjącymi
ledwo mogą tuż po śmierci dać jakikolwiek znak
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 15 lut 2017, 15:52

Natasza pisze:CzarnyMagu

widzisz, sytuacja jest następująca : skoro takie osoby jak niejaki Chico, Kardec i inni współcześni pisali i piszą płodnie i jakże obficie o duszkach , duszyczkach i systemie odnowy biologicznej duszy - nie wspominając ani słowem o kierownikach cyrku
to ich milczenie w tej kwestii jest dla mnie dwukierunkowe :

byli orędownikami podszeptów zmyślnie ocenzurowanych
albo ... ich płodność jest dziełem ich wymysłu , na bazie czego każdy z nich w rozkwicie przemysłu odpowiadającego na zapotrzebowania
duchowe odpowiadał popytowi najpierw rejonu z jakiego się wywiódł ( wszelkie wpływy katolickie ) a później wraz z modą , żeglugą morską i internetem przenosił się na inne rejony objęte pasją uduchowienia

Chciałbym wierzyć w Kardeka i chciałbym wierzyć Kardekowi ! I mam nadzieję że ów Kardek nie został zmanipulowany poniżej 50% wiedzy którą przekazuje! Chciałbym by się nie mylił!

Ale obawiam się że demony które wyparł są i były od zawsze i będą. Człowiek światły po prostu chciałby oddzielić świat "dobra" od "zła" a tam nie ma oddzielenia i oba te światy się przeplatają i nakładają a kierujemy tym my (duchy) zgodnie z własnym rozwojem duchowych odczuć. A to co tu uważamy nie oznacza że i tam będziemy tak rozumować. Tam w astralu którego wypieramy jest inaczej - Tam króluje poziom świadomości ducha a nie człowieka!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 15:58

i możesz być bliski sedna spraw
a one są większą częścią wszechrzeczy

i może być tak , że kilka duchów wcieliło się by przecisnąć przez system cenzury technicznych kasowników pamięci
by powiedzieć o systemie zostawiając wiadomość

a żeby mieć dostęp do tych wiadomości i możliwość wniknięcia w tę strefę musisz mieć pochodzenie
a to pochodzenie może nie być z Tobą w zgodzie i tym co zdecydowałeś się zrobić
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 15 lut 2017, 16:01

A według Ciebie Nataszo, to gdzie są te dusze?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 16:03

chyba nie chcę pisać tego o czym Pawle myślę

a to do jakich wniosków docieram jest poza dopuszczaniem tego do mojej świadomości
muszę dojrzeć do tego momentu i poobserwować co dalej będzie się działo
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 15 lut 2017, 16:11

Natasza pisze:

zatem postawię pytanie - powiedzcie kochani GDZIE SĄ WASI UKOCHANI UMARLI?
ZNAJDŹCIE ICH ADRESY SIEDZIBY I WSKAŻCIE MIEJSCA ICH PRZEBYWANIA

i jeszcze jedno
jeśli myślicie , że te cacy postaci pseudo świętych pokazują się grzecznym chłopcom i grzecznym dziewczynkom
a te niefajne stają naprzeciw niegrzecznym to ja powiem tak:

grzeczne dziewczynki chodzą do nieba, a niegrzeczne ... tam gdzie chcą
i wyciągnijcie wnioski - bo w ten prosty pospolity tekst wpisałam jedną z prawd mojego życia i mojej wiedzy

Grzeczne dziewczynki, uduchowione i wysoko moralne łapią życie za rogi i wiedzą co chcą, dążą do osiągnięcia czegoś, zdobycia zawodu, założenia rodziny, dania innym życia, spełnienia się w działaniu, zrealizowania życiowych planów. Niegrzecznym dziewczynkom wydaje się, że to świat jest im coś winny, a one same nic nie muszą robić, bo to ktoś ma ich obdarowywać prezentami, a jeśli tego nie zrobi buntują się i zaczynają z tym światem walczyć, myślą ze zrobią mu na przekór swoim tupaniem nóżkami. Grzeczne dziewczynki nie zrywają więzi ze swoimi bliskimi, tymi co żyją i tymi po śmierci, wiedzą czym jest miłość, dlatego ich serca mają dokładny adres ich pobytu i niewidoczną na zewnątrz silną z nimi łączność bez zakłócenia. To jest ich identyfikatorem a zarazem GPS-em w drodze do Nieba. Niegrzecznym dziewczynkom zaś, tak jak i na Ziemi się wydaje, że mogą sobie chodzić gdzie chcą, że nie muszą szanować żadnych praw, dokonywać wyborów pomiędzy dobrem a złem, szanować woli drugiego człowieka i liczyć się z nią. Szukają guru, przywódcy bandy, rozrabiaki na podobieństwo wiodących w szkole, imponujących siłą, bezrozumnych szpanerów, którym one chcą się przypodobać, aby także zabłysnąć wraz z nimi dla tej całej reszty szaraków( według ich pojmowania). "Jako w niebie tak i na Ziemi" - dlatego życie pokazuje co za przyczyną takich zachowań się uzyskuje. Zatem grzeczna dziewczynka ma zbudowane silne więzi z innymi ludźmi, jest za nich odpowiedzialna a oni za nią, ma swoje miejsce na ziemi i silne źródło poza nią. Niegrzeczna dziewczynka trafia do burdelu, kończy na ulicy lub odwyku, czasem w więzieniu, ludzie się od niej odsuwają, nie ma gdzie wrócić, ani gdzie pójść. To na ziemi a poza nią kto na nią czeka? - Nieczłowiecze, nieuczłowieczone, bo z niewykształconą moralnością byty, zbuntowane jak ona, złe, którym też wydaje się ze mogą czymś/kimś sobie tylko zarządzać i bawić się światem, ale gdy zabraknie im pomysłów i siły, utracą zdrowie, urodę żaden materializm nie da im już nic. Co im da zebranie się w gromady sobie podobnych - nic, bo każdy z nich będzie drugiego z tej samej grupy tylko godny.
danut

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 16:16

aha, tak to sobie zinterpretowałaś

nie, nie to miałam na myśli
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 15 lut 2017, 16:20

"Grzeczne dziewczynki" które czują swe więzi z rodziną i tą żywą i tą zmarłą nie mają pojęcia, że "nasza rodzina" z przed naszego życia obecnego była naszymi katami którzy nas udusili a następnie skończyli żywot złorzecząc na krześle elektrycznym i gdy się budzi już po śmierci ciała odzyskuje pamięć i nienawiść - odzyskuje wolność i być może pała do nas po tym życiu "grzecznego " tatusia rządzą mordu :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 16:25

no no - przemyślenie z głębią

co do grzecznych dziewczyn, nie, ja nie jestem grzeczna, nigdy nie byłam i zapewne nie będę , bo taką mam wewnętrznie utkaną osobowość/ świadomość

Ty danut zatem jesteś grzeczna i jak większość liczysz na niebo - stanowisz grono 90% ludzkości

gwarantuję Ci, że zostanie Ci to zapewnione
zresztą czujesz podskórnie, że Niebo Cię czeka więc moje zapewnienia są tylko jak postawiona KROPKA po wyrażeniu Twojego oczekiwania
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm