O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: OneNight » 16 lut 2017, 09:12

Zejść ze sceny niepokonanym znaczy w tym przypadku nie dać się sprowokować. Można powiedzieć komuś grzecznie, że jego poglądy mnie nie przekonują i zakończyć dyskusje.

A tak na serio to jestem szarakiem, któremu w laboratorium zrobili egzoszkielet przypominający kształtem człowieka i okryli go skórą. Przybywam z planety zwanej Vega i biorę właśnie udział w kosmicznym Erasmusie ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 16 lut 2017, 10:23

OneNight pisze:Zejść ze sceny niepokonanym znaczy w tym przypadku nie dać się sprowokować. Można powiedzieć komuś grzecznie, że jego poglądy mnie nie przekonują i zakończyć dyskusje.

A tak na serio to jestem szarakiem, któremu w laboratorium zrobili egzoszkielet przypominający kształtem człowieka i okryli go skórą. Przybywam z planety zwanej Vega i biorę właśnie udział w kosmicznym Erasmusie ;)

Widzisz coś jednak przeczytałeś :) Nie wierzysz w to i się śmiejesz ale masz w świadomości taką info - a kiedy Ziemia się przemianuje i uzyska wibrację nie do zniesienia dla wielu - Twój duch będzie szukał kontaktu poprzez tą informację - i dostanie wsparcie a nie zacznie zionąć nienawiścią i nie będzie chciał nikogo zabić, że go oszukano :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 16 lut 2017, 10:27

Te teorie spiskowe znam dłużej niż to forum.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 16 lut 2017, 12:58

OneNight pisze:Te teorie spiskowe znam dłużej niż to forum.

To obal te "teorie spiskowe" w oparciu o swoją logikę/rozum! I obal mnie! :twisted: Obal to co widziałem poza ciałem gdy 3-ch świetlistych pokazywało mi "czerwoną planetę" a czwarty gdzieś polazł, jako kolejne me wcielenie! Obal naukowo to co pamiętam - żem jako Insektoid się wyłamał prawu Boga - Obal mnie naukowo! Ale podaj swoje "prawdy z poza tego wcielenia i je udowodnij" :lol:
A więc wcielasz się na Ziemię jak ja się wcielam na Ziemię z Insektoidów z którymi trzymam sztamę z..........................?!
no bardzo proszę z skąd?! Bo ta planeta jakbyś nie wiedział powstała niedawno! A więc duchu OneNight z skądś ?! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 16 lut 2017, 13:17

Czarny magu zauważam, że masz identyczny styl wypowiedzi jak Natasza. Chodzi tu o wymuszanie na rozmówcach dokończenia swojego zdania, rzucasz jego początek, a to ktoś ma za ciebie wymyślić resztę. To taki trik w manipulacji, kiedy nie ma się argumentów i zrzuca się na kogoś innego ich poszukiwanie.
Twoich 'teorii spiskowych" nie potrzeba nawet obalać one ogólnie są niespójne, nielogiczne i bez sensu. To co niby widziałeś "poza ciałem" to misz- masz powstały z zapisu informacji z gier oraz z fantastycznych filmów, za dużo tego oglądałeś - insektoidy na ziem i- powiadasz, olbrzymie mrówki, szczury, pszczoły? -- przecież sięgnijcie pamięcią ile było dokładnie takich filmów, tytułów nie podam, bo one nie wzbudziły mojego zainteresowania, więc nie pamiętam. Tak, tak tu mam omal pewność stuprocentową skąd u ciebie i z czego utworzyły ci się te wszystkie wizje, bo to jak już były wizje, majaki z tego co wcześniej zapisałeś w głowie, a nie żadne OOBE.
danut

Postautor: czarnyMag » 16 lut 2017, 13:26

danut pisze:Czarny magu zauważam, że masz identyczny styl wypowiedzi jak Natasza. Chodzi tu o wymuszanie na rozmówcach dokończenia swojego zdania, rzucasz jego początek, a to ktoś ma za ciebie wymyślić resztę. To taki trik w manipulacji, kiedy nie ma się argumentów i zrzuca się na kogoś innego ich poszukiwanie.
Twoich 'teorii spiskowych" nie potrzeba nawet obalać one ogólnie są niespójne, nielogiczne i bez sensu. To co niby widziałeś "poza ciałem" to misz- masz powstały z zapisu informacji z gier oraz z fantastycznych filmów, za dużo tego oglądałeś - insektoidy na ziem i- powiadasz, olbrzymie mrówki, szczury, pszczoły? -- przecież sięgnijcie pamięcią ile było dokładnie takich filmów, tytułów nie podam, bo one nie wzbudziły mojego zainteresowania, więc nie pamiętam. Tak, tak tu mam omal pewność stuprocentową skąd u ciebie i z czego utworzyły ci się te wszystkie wizje, bo to jak już były wizje, majaki z tego co wcześniej zapisałeś w głowie, a nie żadne OOBE.

Ale co jest niespójne droga DANUT?! Obal to w oparciu o swój rozum i swego stróża wiarę - swego żołnierza - ale naukowo! Podaj więc naukę Ziemi jako dowód że bredzę/nie pisz że to teorie spiskowe - tylko w naukowy sposób obal!
Nie masz żadnych argumentów - masz tylko przekonanie oparte w 100% na swej wierze które podstawili Ci pod buźkę "rządcy" Ziemi!
Jeśli się mylę to obal "mrzonki" wiedzą/nauką Ziemi - no czekam!

ps. ja wcale nie twierdzę, że Ty nie masz tej wiedzy na której i ja się opieram - ja po prostu chcę być obalony w oparciu o konkret przez wcielonego który logicznie myśli! Jeśli tenże "konkret" jest przeciwstawny do mego wywodu - ale według nauki Ziemi!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 16 lut 2017, 14:50

One- co do języka francuskiego, to posługuję się nim biegle w mowie i piśmie ( żebyś nie wymyślił dwuznaczności)

amiko- super , że jesteś :P

Mirek- nie jestem spod żadnego wskazanego przez Ciebie znaku

Estio- super napisałaś swoje odniesienie do ,, grzecznych / niegrzecznych,,
i moja dodana tylko refleksja do Twojej - zobacz z jakim źródłem trzeba mieć połączenie i się nim zachłysnąć , które czyni spustoszenia w ocenie ludzi
okazując jawną nienawiść wobec ( zwłaszcza!!!!!) kobiet- piętnując je i wskazując swoim brudnym zafajdanym paluchem, umaczanym w źródle, które wydaje tylko jad

to, że ktoś urodzi się w podłej , patologicznej rodzinie jest jednym z trudniejszym doświadczeń życiowych
jeśli takiemu człowiekowi uda się w życiu zmienić bieg zdarzeń i wyjść z takiego czegoś cało
i zrobić wszystko by zmienić życie na lepsze , to ja każdego wyściskam i pogratuluję
jeśli jednak tak się nie stanie, a życie lubi płatach ohydne niespodzianki
i ktoś wyląduje z dzieckiem w opiece społecznej, albo domu samotnej matki
a ta kobieta będzie po gehennie choćby przeżytej przez swojego pseudo boksera
to co? ten śmierdzący paluch z czystego boskiego źródła ma jej oko wydłubać i wskazać
do społecznej eutanazji?

i takie właśnie kulawizny źródlane wskazuję swoim nieskalanym palcem jako Wysoki Duch
i mówię, że są te prawdziwe, wskazują ewidentnie jako przemyconą prawdę tu w tym miejscu pisaną MOI PRZEDMÓWCY
i czy ktoś sobie wierzy czy nie

i pokazuję - że SĄ NA PODOBIE ŚWIĘTYCH ŹRÓDEŁ, te ZAKŁAMANE , MIESZANE NIENAWIŚCIĄ CHOĆ TWARZE MAJĄ OWIANE
KRASOMÓWCZĄ MOWĄ
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 16 lut 2017, 17:02

czarnyMag pisze:To obal te "teorie spiskowe" w oparciu o swoją logikę/rozum! I obal mnie! :twisted: Obal to co widziałem poza ciałem gdy 3-ch świetlistych pokazywało mi "czerwoną planetę" a czwarty gdzieś polazł, jako kolejne me wcielenie! Obal naukowo to co pamiętam - żem jako Insektoid się wyłamał prawu Boga - Obal mnie naukowo! Ale podaj swoje "prawdy z poza tego wcielenia i je udowodnij" :lol:

OneNight nie musi nic obalać ponieważ nie można udowodnić że czegoś nie ma, jeśli nie można udowodnić że coś jest (Twoje opisy nie są dowodem). Brak dowodów na to by obalić teorię spiskową nie jest jest dowodem jej prawdziwości. To jest błąd logiczny.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 16 lut 2017, 17:18

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:To obal te "teorie spiskowe" w oparciu o swoją logikę/rozum! I obal mnie! :twisted: Obal to co widziałem poza ciałem gdy 3-ch świetlistych pokazywało mi "czerwoną planetę" a czwarty gdzieś polazł, jako kolejne me wcielenie! Obal naukowo to co pamiętam - żem jako Insektoid się wyłamał prawu Boga - Obal mnie naukowo! Ale podaj swoje "prawdy z poza tego wcielenia i je udowodnij" :lol:

OneNight nie musi nic obalać ponieważ nie można udowodnić że czegoś nie ma, jeśli nie można udowodnić że coś jest (Twoje opisy nie są dowodem). Brak dowodów na to by obalić teorię spiskową nie jest jest dowodem jej prawdziwości. To jest błąd logiczny.

W tych błędach logicznych zmówiły się tu jednomyślnie trzy osoby i na siłę chcą nam je przedstawić za jakąś wielką wiedzę. Podobnie brzmi wywód o ludziach prowadzących się niemoralnie. I choć nikt tu nie pisał o ich osądzaniu, nimi nie pogardzał, to przecież nie w upadku i łajdactwie mamy szukać przykładu do tego jak mamy żyć. Bo czyż mamy te osoby wielbić i to ich słuchać, im dawać się prowadzić za to że tak się prowadzą, bo jak pisze Estia to oni są wynoszeni na ołtarze "gdy sie okaze ze na ta osobe/dusze czeka cala armia swietlistych po drugiej stronie! Co za pycha i obluda! Jestes obrzydliwa!"? A co - cała reszta to ludzie obrzydliwi, pyszni, bo żyją inaczej i nie poddali się złu? Dlatego oni są obrzydliwi, że nie dokonują tych obrzydliwych rzeczy? Takie tu mamy przekręty - niestety.
danut

Postautor: Estia72 » 16 lut 2017, 17:32

Jak zwykle przeinaczasz i wykrecasz wszystko do gory nogami ale widocznie inaczej nie potrafisz , przywyklam juz do tego ze nie potrafisz spojrzec obiektywnie na swoje wypowiedzi, macac i przeinaczajac wypowiedzi innych by podpasowac je pod Twoje "madrosci" dlatego przeczytaj wpierw uwaznie co napisalas o tych ludziach, pozniej przeczytaj co napisalam ja i na koncu wyciagnij wnioski o prawde a nie o Twoje wyobrazenia o tym.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm