Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Mirek » 30 cze 2016, 19:01

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Kris » 01 lip 2016, 20:38

Kilkanaście lat temu poznałem bardzo sprawnego telepatię, którego umiejętności mocno mi zaimponowały.
Opowiedział mi wiele ciekawych obserwacji, ale jedna jego wypowiedź mi się przypomina coraz częściej.
Otóż widział przyszłość w której ziemie zalewa jakaś złota energia i kto się z nią zetknął , lub kogo ona zalała ginął.
Mocno się nad tym zastanawialiśmy, ale jakoś nie znaleźliśmy wtedy wytłumaczenia tego zjawiska.
Postanowił że nadal będzie to rozpracowywał, aby się uratować , bo w końcu widział swoją śmierć i to niezbyt przyjemną, zresztą z tego co mówił to dotyczyło to całek ziemi.
Skoro mi się przypomniało to postanowiłem sprawdzić chociaż parametry tej energii i okazuje się że nie robi ona krzywdy pozytywnie zorientowanym ludziom.
Tak się zastanawiam nad tym i kojarzy mi się to z kilku przepowiedniami, tymi o ogniu z nieba i apokalipsie.
Jeśli to był złoty ogień, a przyjmuje się zwykle że taki on jest, to można by powiedzieć że gość widział coś takiego.
Jeśli przyjąć że coś takiego może się wydarzyć, a myślę że może być realna taka opcja, bo nawet wyskoczyła mi data kiedy to będzie, to dobrze by było się mocno nad sobą zastanowić, czy idziemy właściwą ścieżka i gdzie ona nas prowadzi, bo jeśli do tego co opisuję, to czasu jest malutko , oj malutko, na opamiętanie.
Piszę to jako ciekawostkę, bo na opamiętanie to za bardzo nie liczę, patrząc ile to ludzi obejmuje.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 02 lip 2016, 05:16

Prawdziwość wizji dotyczących przyszłości jest wtedy, gdy nie można określić konkretnej daty.
To o czym piszesz nedzie przeniesieniem naszej świadomości w 4 wymiar. Ludzie niegotowi na tą zmianę zostaną odprowadzeni w inne rzeczywistości trój wymiarowe.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 02 lip 2016, 08:46

Mi to trochę przypomina III Tajemnicę Fatimską :)

Mirku, a czym według Ciebie będzie 4 wymiar?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 02 lip 2016, 11:16

Kris, ile to dla Ciebie mało? Dlaczego piszesz do nas, żebyśmy się opamiętali? Uważasz nas za złych ludzi?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Kris » 02 lip 2016, 14:58

Myślę że odpowiedziałeś na zasadzie: uderz w stół a nożyce się odezwą.
Gdzie ja napisałem czyjeś dane, albo że to chodzi o kogoś z tego forum?.
Piszę ogólnie w skali planety, nie mam najmniejszego zamiaru personalnie do kogoś pić.
Jeśli mnie nie zaczepiają to ja się przecież sam nie rzucam na nikogo.
Co do daty to jest jest ona zmienna, przyspiesza w miarę jak ludzie nad sobą pracują. :)
Opisz może ten czwarty wymiar Mirku.
Kris

Postautor: OneNight » 02 lip 2016, 16:58

A kto Cię tu czyta oprócz ludzi zajmujących się rozwojem duchowym? Takie straszenie jest bez sensu - tym 4 wymiarem straszyli już lata temu i nic się nie stało - świat jest taki sam, jaki był wcześniej.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Kris » 02 lip 2016, 18:34

Czy aby na pewno taki sam?
Zmiany w świecie fizycznym są tak duże że nawet zamykanie oczu nie da rady temu zaprzeczyć.
Ale możesz nie patrzeć i dalej żyć fatamorganą.
To co się zmienia w astralu troszkę opisuje i może trudniej to zauważyć niektórym, ale do czasu.
Zresztą czy ja straszę?
Może skieruj swoje żale do Mirka, on pisze o czwartej gęstości czy wymiarze, jak się to tam nazywa.
Według mnie to czwarte jest piękne. :)
Kris

Postautor: OneNight » 02 lip 2016, 18:50

Straszenie - chodzi o sam proces przejścia.

Jak dla mnie, to nic się nie zmienia - ta sama rutyna.

No a ile dla Ciebie to dużo? Dekada? Lata? Miesiące? Koniec świata to święto ruchome, więc masz racje, że data się zmienia :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Arronax » 04 lip 2016, 10:55

Tutaj już zawarto tyle stron, tyle przemyśleń, że sam chcąc przejżęć temat nie jesteś w stanie tego ogarnąć.

Chcesz wynieść coś z tego ale jest tekstu po prostu za dużo.

Trzeba by z dzień spędzić nad samym tym tematem na komputerze, mimo, że czytam go od początku na bierząco. Zrobić wyciąg ...

Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka