Wrzucając małe ziarenko do dyskusji o płci i jej kontekście kulturowym, polecam artykuł (naukowy, choć akcentujący punkt widzenia jednej z wielu teorii naukowych)
http://wiedzaiedukacja.eu/archives/16328
Natasza pisze:danut pisze:Kris dobra uwaga - to jest pomyłka transmisji, podobnie jak obojnactwo jako trzecia z możliwości wykształcenia się organizmu z tego dwupłciowego źródła. (..) Co jest za to odpowiedzialne? Dlaczego w idealnym świadomym systemie dochodzi do takich zaburzeń? I tu rozsądne wydaje się, ze chodzi przede wszystkim o zaburzenia świadomości, które tak właśnie potrafią zdezorganizować system. Dusza nie wie kim jest, dusza jest zagubiona, nie rozpoznaje swojego celu, walczy z porządkiem boskim, nie umie współpracować dla dobra całości, jest zachłanna, nie odnalazła swojej drugiej połówki lub cześć tej całości czuje się od niej o wiele ważniejsza. Dlatego tak ważne jest osiągniecie takiego stanu świadomości by wyeliminować z swoich skłonności 7 grzechów głównych i kochać bliźniego swego jak siebie samego, by potrafić się w tym wszystkim odnaleźć odnaleźć samego siebie i łączność z wielkim swoim Ja.
Szanowni Państwo!
doceniając nawet nie wiem jak bardzo czyjąś odwagę w stawianiu hipotez , refleksji własnego umysłu, biorąc pod uwagę religijność ( patrz katolickie : 7 grzechów głównych) pragnę podzielić się z Wami informacjami , a jest to dział NAUKA więc piszę zgodnie z tematem o odkryciach medycznych
Państwo w swoich rozważaniach o pięknie i pochodzeniu płci , dzielicie ją na system 0/1
Na tę chwilę wiemy iż płeć należy podzielić na co najmniej 10 kryteriów
płeć: hormonalna,genitalna,gonadalna, genetyczna, gonadoforyczna,psychiczna, społeczna, somatyczna, germinatywna, fenotypowa
w okolicach gdzieś 3 miesiąca życia zarodka, po stymulacji androgenami ( męskimi hormonami) rozwiną się męskie narządy płciowe.Heh można przyjąć , że każdy płód jest na początku swojej drogi kobietą . Jeśli , któryś z panów będzie chciał zmienić radykalnie swoją płeć (dopasować się mentalnie ) to będzie miał większą łatwość do uzyskania żeńskich narządów , gorzej z paniami niestety, jakby któraś chciała - choć jest już kilka powiedzmy usprawnionych metod (najlepiej USA)
Ogromny wpływ na naszą IDENTYFIKACJĘ płciową mają HORMONY, a nie 7 czy 1000 grzechów głównych i wszystko zaczyna się w okresie życia wewnątrzmacicznego naszej matki. To jaką kto już ma zależy od ślepego losu. To jak wygrana w totolotka.
podsumowanie:
możecie grzeszyć do woli, bo nie ma to najmniejszego warunkowania na waszą płeć:) ale grzeszmy tak by nie szkodzić innym
a.. i jeszcze dodam, że bardzo ważne jest szukanie wiedzy, nie tylko w chmurach ale także tej na ziemi, po to istniejemy aby się rozwijać, ale jesli ktoś chce uznawać tylko wiedzę z perspektywy lotu , niech to czyni, kto zabroni heh
Natasza
Natasza pisze:czy możesz nie kopiować całości wypowiedzi, bo gubi się wątek, ok?
o moralności już napisałam wystarczająco dużo , w skrócie : jest wyłącznie Tworem Twojego pojmowania twojej rzeczywistości i doktryn w jakich się wychowałaś, i nie stanowi związku przyczynowo skutkowego w przypadku implantacji życia w macicy kobiety, miłego dnia
Natasza pisze:o moralności już napisałam wystarczająco dużo , w skrócie : jest wyłącznie Tworem Twojego pojmowania twojej rzeczywistości i doktryn w jakich się wychowałaś

Kris pisze:Natasza wygląda na to że byłaś przynajmniej 4 razy zabierana przez to co nazywamy ufo.
W tym 2 razy chodziło o płód.
Mógłbym Ci to wyświetlić telepatycznie, ale do tego potrzebny jest kontakt telefoniczny albo podobny.
Z niektórymi ludziom mi się to udało, a bardziej im się udało to odebrać do świadomości fizycznej i opowiadali co się działo.
Danut żebyś nie była pokrzywdzona to Ciebie gościli coś ze 3 razy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość