Kris pisze:Świadomości ogromnej większosci inkarnujących istot pochodzą z najniższej duchowej gęstości 1 i 2 . Dostały szanse poprawy swojej naprawdę nie miłej sytuacji poprzez życie w ciałach fizycznych.
Ci którzy swój pozytywny rozwój duchowy zaprzepaścili poprzez rozwijanie się w stronę nienawiści, powrócą do najniższych poziomów 1 gęstości, naturalnie bez ciał, gdzie naprawdę nie jest dobrze, a ile tam pozostaną?
to już od nich zależy..
czarnyMag pisze:Widzę że zeszło na mojego "ulubionego" świętego Ojca PioW biografii jego piszą o nim w superlatywach, ale jest tam pewne zdarzenie opisane przez oślepionego "światłością Pio" autora - mianowicie: zwrócił się do pewnej Włoszki klęczącej przed nim na mszy po komunię, że jej nie da
bo w swych urojeniach widział że się nie poprawiła
Kris pisze:Ciekawy watek zbawienia, czyli co byśmy oczekiwali, co to ma być to zbawienie? jak sobie to wyobrażamy?
Ktoś weźmie na siebie nasze nagromadzone przez miliardy lat złe energie i będziemy wolni i ochoczo naprodukujemy nowego zła? skoro starego żeśmy się pozbyli.
Skoro Chrystus to zło wziął na siebie to znaczyło by że nikt się nie poprawił od jego czasów, bo mamy co mamy, czyli zło na każdym kroku i nie jest to zło hipotetyczne tylko rzeczywiste sprawiające cierpienie, chyba że to fatamorgana i żaden zbawiciel nie istnieje.
danut pisze:Ja to sobie już dawno wytłumaczyłam. Ludzie źle pojmują, przez wielki szacunek do tego ciała uważają cierpienie fizyczne i śmierć za najgorsze co może ich spotkać i dlatego jak nie raz pisałam oni oddają pokłony śmierci, czczą ją jak same obrazy z Jezusem to pokazują, jak film "Pasja" jeszcze wyraźniej to nakreślił, wyłuskał to co zupełnie nie jest ważne i nie to co Jezus tą swoją śmiercią na krzyżu chciał pokazać. Zacierają istotę sprawy, którą było Jego Zmartwychwstanie - to chciał ludziom pokazać, że przecież żyjemy mimo tutejszej śmierci, wiele o tym mówił. Pokazał się, wrócił do uczniów i kazał im dotknąć swoich ran by uwierzyli że tam istnieje życie równie fizyczne jak nasze, że naszych ciał jest wiele, tylko ze wszystko oddziałuje na wszystko i ma swoje znaczenie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość