Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Natasza » 20 wrz 2016, 19:07

niczego nie wykluczam
kto i z kim będzie miał przyjemność stanąć poza szeregiem
zobaczymy i zdecydujemy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: jaKrzyś » 20 wrz 2016, 21:01

Macie może jedno dodatkowe miejsce w tym pociągu zwanym - nadzieja na lepsze jutro? Ja chyba muszę jeszcze popracować nad siłą swojej osobowości....i dopracować dialog ze swoim ego.
jaKrzyś

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 21:08

jaKrzyś pisze:Macie może jedno dodatkowe miejsce w tym pociągu zwanym - nadzieja na lepsze jutro? Ja chyba muszę jeszcze popracować nad siłą swojej osobowości....i dopracować dialog ze swoim ego.

A skąd wiesz, że to będzie pociąg? :D
danut

Postautor: danut » 21 wrz 2016, 00:01

Kris dajesz bardzo trafne zdania, ale warto by było byś je rozbudował bo są one tylko takim punktem zaczepnym i każdy je może dopasować do swojego widzenia sprawy, dałbyś może jakieś konkrety? Dusza w pojęciu religijnym i w filozofiach dawnych to przekręt, budowa ciała, budowa każdej komórki mu przeczy, bo nie ma miejsca w niej na nią, organizm ludzki jest bardziej zbudowany na model przekaźniko- odbiornika, w którym zachodzą procesy, które odpowiadają za to, że jednocześnie może wysyłać on sygnały, przetwarza je jak komputer, a komputer musi mieć programistę dla swoich programów, by w nim pracowały, czyli w takim oglądzie istnieje ta nadświadomość - programista. Jeśli wznosimy modły wysyłamy dużo dobrych emocji i skupiamy je w jakimś miejscu to przecież oczywiste jest to, że ktoś z nich skorzysta, nic w tym układzie nie ginie. Jedynie niesprawiedliwe jest to że są "cwaniaczki", którzy nic nie dają od siebie a tylko wyszkolili się w tym by brać, a jeszcze są i tacy którzy ją niszczą wysyłają szkodliwe emocje od siebie, a te też w kogoś uderzą.
Widzieliście dzieci więzione- i tu się zatrzymaj, bo ... wie co-ście i kogo -ście widzieli. Znam kobietę, która ma dziecko w śnie, ten sen jej się powtarza i widzi je wciąż w innym wieku, jakby się tam wraz z naszym czasem rozwijało i rosło. Ona tam także jest, wychowuje je i żyje jego problemami, a tu odbiera to tylko w śnie. I widzisz i ja widziałam swoje dzieci i rodzinę zanim ją założyłam, zanim mi się urodziły dzieci, zanim o tym myślałam, czyli to według Twojego zrozumienia byłoby wyrwanie ich zza tej zasłony i sprowadzenie tutaj? Ale to tak nie było. Kris wejdź w dyskusję taką głęboką, solidną. Mam wiele okien do tych spraw, więc proszę spróbuj otworzyć swoje.
danut

Postautor: Kris » 21 wrz 2016, 09:12

jaKrzyś, pociąg nie pociąg, ale miejsc ci u nas dostatek i witaj w śród swoich.
Jak do tej pory dyskusja była jednostronna, bo ja coś opisywałem i zachęcałem do kontynuowania, ale opozycja beż żadnych kontr propozycji, nawet bez dyskutowania, odsyła mnie do leczenia, lub uznaje że jestem narkomanem, w ogolę to NIE BO NIE i to jest ich sztandarowy, jakże szlachetny i naukowy argument. :lol:
Weźmy sprawę chociażby przyszłych wcieleń.
Z tego co sio się nieśmiało pokazuje to nasi czarusie wykorzystują swoje przyszłe wcielenia aby się utrzymać w tym życiu, widać że jest to w jakiś tam sposób możliwe, chyba coś tam pisałem o tym, jednak one jakby się zużywały i chyba się ich przyszłość również tak zachowuje, czyli ja wiem jak to nazwać? jakby niknęła, czy kurczyła się.
Co prawda nie jedno się możne jeszcze odsłonić, ale to jest baaardzo interesujące.
Co do pozytywnych to być może że przeżyli, czyli zużyli jakieś 30% swoich żywotów, ale nie mają manka w przyszłosci, co dobrze rokuje.
Być może czarusie przestaną się dalej inkarnować i to będzie tym uwolnieniem planety od zła, co w jakieś formie widziałaś Danut, tylko być może inaczej opisałaś.
Pomyślmy, jeśli oni są czarni w przyszłosci, to o czymś to świadczy, a o czym, niech się każdy zastanowi.
Warto by też pomyśleć dlaczego tak postępują, chociaż jeden tutaj napisał że dobro jest nudne, a oni są bogami i mogą wszystko, więc świadomie wybrał zło, ale czy nie wybrał przy okazji zagłady swojego istnienia?
Myślę że czas i dalszy rozwój wypadków nam pokaże jak się to potoczy.
Coraz częściej przypomina mi się urywek z proroctw Wangi o tym że ludzie będą się nagle. bardzo szybko starzeli, czyżby to pokłosie nierozsądnego zużycia swojej przyszłosci już teraz?
Pamiętam że pytałem ich kiedy wreszcie wrócą do źródła miłości i co usłyszałem, że NIGDY, jakoś to jedno co powiedzieli wygląda na prawdę, ale czy szczęśliwą dla nich?
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 21 wrz 2016, 09:25

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 21 wrz 2016, 11:11

Mirek pisze:Bardzo ciekawy artykuł:
https://treborok.wordpress.com/nauka/ro ... rycia-dna/

A tu z innej beczki. Co o tym sądzicie?
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/papie ... ii-2016-09

Mirku na temat DNA rosyjscy naukowcy moga miec racje, wspolczesna nauka zalozyla ze 90% naszego DNA to smieci...jak w tak zorganizowanym systemie jakim jest nasze cialo mozna twierdzic ze cos jest niepotrzebne/jest smieciem, to tak jak bys twerdzil ze 90 procent naszych organow to smieci itd. albo ze uklad limfatyczny jest smieciem , jest niewazny bo np. nie rozumiesz jak on dziala...zupelny bezsens. Ignorancja swiata nauki w tym temacie siega granic absurdu. Przeciez ten clay uklad jakim jestesmy musi sie jakos komunikowac nie tylko z wewnetrznym systemem ale z innymi systemami, co moze wlasnie wyjasniac rezonans jaki zachodzi na wszystkich polach naszego istnienia.

Wiele Mirku jest takich podejrzen co do dalszej drogi kosciola, chocby cytaty slow samego Franciszka ktore sa sprzeczne z naukami Jezusa czy samej biblii. To ze powstaje swiatowy rzad to juz nie teoria bo dzieje sie na naszych oczach a ze jednoczesnie chca stworzyc swiatowa religie to ma rowniez sens...upadek kosciola postepuje na naszych oczach ....tyle ze jest to troche niepokojace bo moim zdaniem nastepny twor jaki chca stworzyc moze okazac sie jeszcze gorszy niz ten ktory mielismy dotychczas...juz w tej chwili chrzescijanstwo jest postrzegana jako "persona non grata" i moze okazac sie ze za jakis czas wobec przeciwnikow nowej religii zaczna stosowac srodki przymusu, ze bycie chrzescijaninem bedzie zle widziane w nowym systemie, ze pewne normy moralne nie beda pasowac do tego systemu..
do nowego spoleczenstwa jakie nam przygotowuja...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: jaKrzyś » 21 wrz 2016, 16:41

Mirek pisze:Bardzo ciekawy artykuł:
https://treborok.wordpress.com/nauka/ro ... rycia-dna/

A tu z innej beczki. Co o tym sądzicie?
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/papie ... ii-2016-09

Jest ciekawy film o wodzie...proponuję obejrzeć:
https://www.youtube.com/watch?v=4vq1_muamDU
A odnośnie papieży i kościoła...jakoś im nie wierzę "nic a nic" w to co mówią...zobaczcie sami:

https://forumdlazycia.wordpress.com/201 ... sta-video/
no i na dokładkę...
http://www.msza.com.pl/satanistyczne-mitry
Zawsze zastanawiało mnie...używanie tiary i mitry przez papieży...szczególnie od pewnego momentu przejazdu Jana Pawła II. Wtedy coś poczułem...po latach dowiedziałem się, że to nie była "emanacja miłości".
jaKrzyś

Postautor: Arronax » 22 wrz 2016, 16:50

Podzielisz sie co poczules?
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 24 wrz 2016, 19:49

Jak się Wam podoba budowa wszechświata według najnowszej teorii? Nauka zbliża się do początkowej osobliwości i odkrywa zakryte. Polecam przeczytać z uwagą ten link

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 9,1,0.html
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka