soldado pisze:Natasza pisze:neuron to co piszę jest cholernie trudne nie chodzi o ujawnianie, chodzi o to co kryje się przed oczami ludzi
poczytaj jeszcze raz jak znajdziesz chwilę to co pisał Mag - zrób to kilka razy - rozjaśni Ci się obraz
to nie są żarty
soldado wyszukał w sieci obrazek, wizerunek ,, demona,, spójrz kogo widział soldado i ja ,a zrozumiesz wiele
Nie wiem czy widziałaś ten film nakręcony na podstawie książki Whitleya Strieberga ,,Wspólnota'', znanego w USA pisarza.
Zawarł w niej prawdziwą historię swojego życia i kontaktu z Nimi.
https://www.youtube.com/watch?v=2Tlv9Mqj5nk
zaczęłam oglądać, 13 minuta, widziałeś promień wystrzelony w głowę, zatrzymałam teraz oglądanie, muszę chwilę ochłonąć bo wrócił ten obraz do mnie jak na żywo!... masakra, koszmar
dopisek / wnioski:
widzę podobieństwa doświadczeń świadka
1) widział promień wystrzelony w jego głowę - dostał nim tak jak ja w lewą stronę ( być może lewa półkula może mieć znaczenie, lub jest to czysta przypadkowa); promień jaki widział świadek był blaskiem jasnego światła wydobywającego się z czegoś co trzymała istota; mi pokazano bransoletkę i z niej wystrzelił promień czerwonego cieniutkiego światła w lewą skroń
2) postacie w kapturze; w filmie reżyser pokazał groteskowe, zastygłe twarze - ciemne w kapturach i uniformach;
zakapturzony jaki widziałam miał ewidentnie sukmanę, twarz jeszcze bardziej pofałdowaną , szeroką jak ta na filmie, i czerwone oczy
mówił, ewidentnie mówił i go rozumiałam; nie wydawał żadnych pisków, tylko artykułował słowa
postać na filmie mimo wszystko niezwykle podobna do tej co widziałam;
3) ukazane postaci na filmie - te chude , są tu pokazane jak kukły, nieme , niemal dmuchane lalki, pokazane przez reżysera jako kostiumy
oczywiste jest , że to autorskie dzieło wizji kręcącego film o doświadczeniu człowieka , który był niejako zawieszony między jawą a tym co wydawało się snem
to co mnie ujęło to scena , w której bohater będąc w pomieszczeniu z tymi istotami , jest w pełni świadom , że jego umysł i ciało poddawane jest w sposób zupełnie uległy, bezwolny działaniom tych istot; najbardziej jest mi bliska właśnie ta jaźń , świadomość, że to co się dzieje ma realne miejsce , zadaje w sposób świadomy im pytania np. ile masz lat - nie słychać odpowiedzi
bohater należy do grona właśnie tych osób, które uczestnicząc w ,, programach,, przeżywają traumę wynikającą z braku jasnego i wyraźnego potwierdzenia, że to co się dzieje jest PRAWDĄ. Osoby poddane temu przeżywają niesamowite wahania . Ponadto są zmęczone brakiem możliwości ujawnienia co jest powodem podwójnego wyczerpania w strefie emocjonalnej.
Strefa psychiki jest niezwykle ważna - dlatego działania prowadzone są tak aby człowiek poddany takiemu działaniu jak najmniej pamiętał i żył swoim życiem