O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 01 gru 2016, 17:30

wydzielenie terenu czyli zbierając dane jak to przebiega mamy mniej więcej opis

promień w okolice głowy świadek mówi , że w oczy, a ja widziałam czerwony cienki promień wystrzelony w lewą skroń nie w oczy
omdlenie, zasypianie
świadek mówił w jednym z wywiadów, że miał wrażenie , że po tym promieniu mdleje i opada mu głowa na kierownicę
ja traciłam wolno świadomość i słyszałam tylko jego głos wyjaśniający , że nic mi nie będzie, że tak musi być bo ...
gdy się ockniesz znajdujesz się w wydzielonym dla was terenie - to samo miejsce, wszystko jest identyczne ale inaczej
nie interesuje mnie technologia jednak tego jak to robią jestem ciekawa - z czego korzystają? no nie jest to magia tylko technika, prawa fizyki, coś
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 01 gru 2016, 17:34

soldado pisze:
dlatego świadek był zdziwiony, że w tym czasie gdy stał na ulicy nie przejechał żaden samochód, nic cisza, jakby wykorzystali moment , że aut nie będzie
nie sądzę, skłaniam się do tej technologii, którą mi opisano bez podania czym ona jest ale czemu służy

Wydzielają dany teren z naszej rzeczywistości.
Czas w tym wydzielonym obszarze może płynąć inaczej.
Świadek był przeniesiony do innego wymiaru, wraz z tym kawałkiem terenu.
Dlatego nie słyszał żadnych odgłosów i tak samo z drugiej strony nikt go nie widział i tego, co się z nim działo.

Jest w tym samym miejscu, ale w innym wymiarze.
To tak jak z duchami.
Większość z nas ich nie widzi, chociaż mogą znajdować się w tym samym pomieszczeniu.
Są w innym wymiarze egzystencji, a wymiary się wzajemnie przeplatają - stąd te same miejsce.
To tak jak w telewizorze, w którym widzimy jeden kanał.
Ale jak weźmiemy pilota i zaczniemy przełączać, to okaże się, że w tym telewizorze jest o wiele więcej kanałów, chociaż widzieliśmy pierwotnie tylko jeden.

Wlasnie zawsze mnie zastanawialo dlaczego nikt nie widzial mojego spotkania z ufo, mialo to miejsce przed godzina 20 przy ruchliwej jasno oswietlonej ulicy, Twoja wypowiedz Soldado ma naprawde sens. :roll:

Nataszo moze sie okazac i byc wielkim szokiem dla niektorych, ze nie tylko te zjawiska na ziemi w kontaktach z ufo sa zaawansowana technika ale ze caly swiat ducha korzysta z tej techniki i tak powstaja materialne swiaty :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: soldado » 01 gru 2016, 17:46

gdy się ockniesz znajdujesz się w wydzielonym dla was terenie - to samo miejsce, wszystko jest identyczne ale inaczej
nie interesuje mnie technologia jednak tego jak to robią jestem ciekawa - z czego korzystają? no nie jest to magia tylko technika, prawa fizyki, coś

To Istoty Wielowymiarowe, mogą dowolnie się między nimi przemieszczać i mogą to robić z osobami, które są wraz z Nimi.
Tutaj chodzi zarówno o technologię, jak i ogromną Ich siłę umysłu.
Mogą sterować swoimi pojazdami umysłem, jak również odbierać umysłem, gdy ktoś chce nawiązać z nimi kontakt, tak jak to było w przypadku Estii.
Wydzielenie danego terenu, to połączenie jednego z drugim - technologii i ogromnej woli tego, co ma zaistnieć, woli tego, co ta technologia ma w Ich ręku wręcz zrobić.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 01 gru 2016, 17:48

dżizes Estia o tym właśnie myślałam przed chwilą

soldado - przecież to wywraca całą naszą światową wiedzę i myśl
praca na wymiarach , to wyprzedza wszystko i w głowach ludzkości się nie mieści

technologia to nie wszystko z czym się zmierzymy
pisałam wielokrotnie ROZMOWA Z NIMI ŚCINA Z NÓG
Ich poziom intelektualny to kolejna sprawa !!!!!
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 01 gru 2016, 17:55

Natasza pisze:dżizes Estia o tym właśnie myślałam przed chwilą

Dlatego ludzkość jest do tego przygotowywana bardzo powoli.
Jest coraz więcej seriali, filmów, książek itd. na ten temat.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 01 gru 2016, 17:57

Nataszo moze sie okazac i byc wielkim szokiem dla niektorych, ze nie tylko te zjawiska na ziemi w kontaktach z ufo sa zaawansowana technika ale ze caly swiat ducha korzysta z tej techniki i tak powstaja materialne swiaty :)

Może się okazać, że nie znamy jeszcze wielu praw, które rządzą Światem, a które są bardzo uniwersalne i dotyczą nie tylko miejsca w którym jesteśmy, ale dotyczą całego Wszechświata.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 01 gru 2016, 18:04

co do praw usłyszałam tylko jedno i nie wiem czy jest to prawo uniwersum , ale nie bez znaczenia

i na pewno to co się dzieje za kurtyną nie tyczy się jednej cywilizacji, sądzę , że jest co najmniej jedna ta w kapturach współpracująca ze zmarłymi ludźmi, takimi, którzy ,, osiodłali,, sobie następny wymiar - i to trzeba wziąć pod uwagę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 01 gru 2016, 18:18

Natasza pisze:co do praw usłyszałam tylko jedno i nie wiem czy jest to prawo uniwersum , ale nie bez znaczenia

i na pewno to co się dzieje za kurtyną nie tyczy się jednej cywilizacji, sądzę , że jest co najmniej jedna ta w kapturach współpracująca ze zmarłymi ludźmi, takimi, którzy ,, osiodłali,, sobie następny wymiar - i to trzeba wziąć pod uwagę

Możemy zawsze iść jedną z dwóch dróg.
Mamy taką naturę, że jesteśmy podatni na pójście obiema.
W tym wszystkim nie jest ważne kim jesteśmy, ale kim nie jesteśmy.
Gdy podążamy jedną z tych dróg, to możemy robić okropne rzeczy, które stoją w ,,opozycji'' do tego prawa, o którym piszesz.
To ,,gwałt na naturze'', który niesie ze sobą konsekwencje, tak jak zresztą wszystko.
Wtedy będziemy zarówno za życia, jak i po śmierci przyciągać wszystko to, co jest z nami kompatybilne.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 01 gru 2016, 18:58

soldado pisze:Możemy zawsze iść jedną z dwóch dróg.
Mamy taką naturę, że jesteśmy podatni na pójście obiema.
W tym wszystkim nie jest ważne kim jesteśmy, ale kim nie jesteśmy.
Gdy podążamy jedną z tych dróg, to możemy robić okropne rzeczy, które stoją w ,,opozycji'' do tego prawa, o którym piszesz.
To ,,gwałt na naturze'', który niesie ze sobą konsekwencje, tak jak zresztą wszystko.
Wtedy będziemy zarówno za życia, jak i po śmierci przyciągać wszystko to, co jest z nami kompatybilne.

Wciąż jesteśmy w ruchu i dokonujemy wyborów, to nie jest tak, że są tylko dwie drogi. Nie jest ważne kim nie jesteśmy, bo o wielu ze zbioru wszelakich osobowości możemy tylko pomarzyć, zatem co dają nam o tym same marzenia? Zatem ważne jest właśnie to kim my jesteśmy.
Jaką znajomość prawa kosmicznego przedstawiła tu Natasza? :shock:
Wielu ludzi robi okropne rzeczy stojące w opozycji do Niego i jedną z tych rzeczy jest - próba przejęcia kontroli nad rzeczywistością na wydrę, bez wiedzy o działaniu całości naturalnego systemu, próby manipulacji i poddawania sobie innych istot i ludzi, walki o przywództwo, psychomanipulacje, kontrole umysłów, wtargniecie w przyrodę, nienaturalne wykorzystywanie ekosystemu bez żadnej wiedzy i szacunku do niego( potem zagraża nam nadmiar robactwa i komarów, choroby), niszczenie, zabijanie, tworzenie genetycznie zmodyfikowanych roślin i zwierząt, dobieranie się do takiej samej metody na ludziach, zatruwanie środowiska, chemia i tony śmieci. Globalny komputer odczytujący nasze myśli z podłączeniem się pod niego miliardów ludzi i połączeniem pomiędzy nimi jest już w możliwościach naszej nauki, można by było podglądać ludzi, łączyć się bezpośrednio z mózgu do mózgu za pomocą komputera - jednak to byłaby nadal technologia i tylko technologia grożąca uprzedmiotowieniem człowieka lub próbą zrobienia z niego cyborga - gdzie tu jest miejsce na strefę duchową człowieka, na uczucia, na więzi? To jest przecież najbardziej uwidoczniony gwałt na naturze. Pomysły przedłużania w nieskończoność życia z wgrywaniem swojej świadomości do jakichś nono technologicznych robotów, lub bio - robotów. Czym Wy się zachwycacie? :shock: Jakie to niesie konsekwencje dla prawdziwego życia wiecznego w wielu rzeczywistościach fizycznych na wielu Ziemiach( czy nie ziemiach jak ktoś tak tęskni do innych planet)?? Dla naszej potężnej jednej twórczej duszy? Wreszcie - teleportacja polega na przeniesieniu całości informacji o danym obiekcie w inny układ fizyczny, polega na oddziaływaniu pomiędzy układami stąd żadne wydzielania kawałka terenu nie może mieć tu miejsca i to jakieś przestarzałe i bardzo mechanistyczne wyobrażenia. Telepatia polega na naturalnym odbiorze informacji pomiędzy wysyłanymi je mózgami i nie potrzebuje do tego czipów komputerowych. Zastanówcie się nad tym co piszecie.
danut

Postautor: Estia72 » 01 gru 2016, 19:15

Natasza pisze:dżizes Estia o tym właśnie myślałam przed chwilą

Ja mialam wlasnie kiedys taka wizje....po stracie zycia w "przyszlosci" gdy spadlam w przepasc na drodze w gorach , po smierci znalazlam sie w swiecie ducha, w domu gdzie byly istoty z mojej duchowej rodziny postanowilam po jakims czasie "przybrac skafanderek" w materialnej rzeczywistosci i wtedy skorzystalam z urzadzenia... bylo to urzadzenie w rodzaju bardzo zaawansowanej technologi, ktore po wybraniu danego ciala/plci itd. projektowalo mozliwosci jakie moge doswiadczyc wchodzac w okreslony czas i rzeczywistosc...to cos jak holograficzny komputer, zauwazcie rowniez w filmie "Nasz dom" istoty duchowe korzystaja z techniki rowniez do wymazywania pamieci przed wcieleniem, komunikacja miejska, sytuacja gdy pojawia sie minister i oglasza ze na ziemi bedzie wojna , co jest uzyte? Hologramy ktore pokazuja sie w postaci ministra w domach u mieszkancow, a teraz Soldado uzyl wyjasnienia jak tego dokonuja ufo z osoba "wzieta" To wszystko sklada sie w calosc. Ponadto moim zdaniem kazdy ze swiatow astralnych korzysta z techniki. Zastanowmy sie tak na powaznie czym jest ziemia i wszechswiat materialny...hologramem, nasze ciala tez sa tylko hologramem a wiec musi stac za tym technika a nie bogowie , cuda i alleluja ;)
Czym jest swiat astralny rowniez hologramem, porownajcie Umbral i pozniejsze miejsce gdzie trafil Andree. Dlaczego poniewaz jak wiemy astral jak i cialo astralne jest scisle powiazany z cialem fizycznym i z podswiadomym umyslem (uczucia/emocje) wiekszosci zwiazane z przezyciami z ziemi, dla mnie to wszystko nabralo glebokiego sensu...i potwierdza to o czym mam wewnetrzne przekonanie....nie bede o tym teraz tu sie rozpisywac...ale jak juz kiedys napomknelam tkz. upadek istot duchowych do obsuniecie/zejscie do materii ktora powstala sztucznie poprzez technologie.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm