danut pisze:Na sam początek nasuwa się pytanie na które nie odpowiesz, a które zaprzeczy tej teorii - Kto stworzył zatem tych całych kosmitów, skąd oni się wzięli i jakim sposobem?
ja odpowiem ......kto w takim razie stworzył boga ? skąd się wziął i jakim sposobem ??
tylko tak sobie myśle , po co nam to niby wiedzieć ?
to jak w tym dowcipie o rybkach , znacie ??
dwie rybki zawziecie dyskutuja o czyms pływając w akwarium , zywo sie o cos spieraja az w koncu obraziły sie na siebie i jedna odplynela w jedena strone ....druga w druga i cisza, i tak przez kilka dni , w koncu jedna zebrala sie w sobie i podplywa to drugiej i mowi .....no dobra , ok, niech Ci bedzie ze boga nie ma to kto w takim razie zmienia wode w akwarium
danut pisze:Czy to dobrze łamać naturalne prawa kosmiczne, wyłamywać się i próbować stworzyć swoje nieudolne - bo zawsze pociągnie taki model za sobą jakieś zło, którego nie wzięło się przy zamyśle pod uwagę
z dobrym zawsze idzie zło-niedobro

to żadna filozofia
Danut , pachnie mi tu z leTka "inteligentnym projektem"
ale jeśli pozwolisz i jeśli mogę to ...mianuje Cie strażnikiem Prawdy
danut pisze:Czy to dobrze łamać naturalne prawa kosmiczne, wyłamywać się i próbować stworzyć swoje
czy to dobrze ? to wskazane i nieuniknione , niby jak chcesz poznać naturalne prawa "kosmiczne" ?? to jak test lustra
nie ma innej ani drogi ani mozliwości ......
tylko wtedy dowiesz się że ogień pali kiedy wsadzisz do niego rękę