O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 11:10

posiadamy także już możliwości tworzenia hologramów - czyli takich obrazów za pomocą , których zjawiają się duchy ludzi

uważam, że będziemy mieli za 500 lat takie możliwości, jakie wyprzedzają dzisiaj najbardziej odważne filmy SF
nie możemy patrzeć już z pozycji tego czym dysponujemy dzisiaj, bo dzisiaj to już przeszłość dla godziny później
teraz jest 11:06 ale za godzinę technologia będzie dalej
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 08 gru 2016, 11:16

Mirek pisze:Posiadamy już taką technikę, że przy odpowiedniej częstotliwości możemy u każdego człowieka wywołać efekt słyszenia w głowie głosów. Również wywoływania realnych projekcji zjaw.

Słyszenie głosów w głowie jest w ogóle bardzo niebezpieczne, najczęściej są to zaburzenia chorobowe występuje np. przy schizofrenii i jest dla niej charakterystyczne. Ja rozmawiałam z nimi i słyszałam ich w sposób normalny, jak na co dzień przy kontaktach z ludźmi.

Nataszo z tego co widzę, bo nigdzie nie przedstawiłaś nam dialogu z nimi, to za wiele tej mądrości Ci nie przekazali, jakieś dwa nieznaczące zdania, bądź za wiele tu nie podałaś, bo gdzie ta wysoka ich inteligencja niby się kryje, w czym?
danut

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 11:22

hahahhahahhahahhahahahah
hahahhahahah
hahahha
hahah
ha
h
a
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 08 gru 2016, 11:26

Najważniejsze Nataszko, że będziemy.

Że trwamy.

Ewoluujemy.

Oby ku dobru.

Danut a jak wiesz jak oni to odbierają? A że akurat Ty tak jak się powinno a oni nie, że są chorzy?
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 11:29

Arronax - będziemy- daję każdemu moje słowo
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 08 gru 2016, 11:51

Natasza pisze:posiadamy także już możliwości tworzenia hologramów - czyli takich obrazów za pomocą , których zjawiają się duchy ludzi

uważam, że będziemy mieli za 500 lat takie możliwości, jakie wyprzedzają dzisiaj najbardziej odważne filmy SF
nie możemy patrzeć już z pozycji tego czym dysponujemy dzisiaj, bo dzisiaj to już przeszłość dla godziny później

Mylisz się. Podam przykład - miecz świetlny. Ktoś mi to tłumaczył, że wiązki lasera nie da się zatrzymać i nie da się tego zbudować. Nie warto ufać filmom, bo już teraz wiele rzeczy w nich zawartych jest sprzecznych ze współczesną nauką. Kiepski przykład podałaś. Filmy SF to nie prognoza, ale pomysł.

Mówię do Ciebie z przyszłości, godzina 11:50. Moja wiedza jest aktualniejsza o 44 minuty.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 08 gru 2016, 12:25

Nie słyszałaś danut, że milczenie jest złotem? Może to jest ta inteligencja :lol:
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 12:33

OneNight pisze:
Natasza pisze:posiadamy także już możliwości tworzenia hologramów - czyli takich obrazów za pomocą , których zjawiają się duchy ludzi

Mylisz się. Podam przykład - miecz świetlny. Ktoś mi to tłumaczył, że wiązki lasera nie da się zatrzymać i nie da się tego zbudować. Nie warto ufać filmom, bo już teraz wiele rzeczy w nich zawartych jest sprzecznych ze współczesną nauką. Kiepski przykład podałaś. Filmy SF to nie prognoza, ale pomysł.

Mówię do Ciebie z przyszłości, godzina 11:50. Moja wiedza jest aktualniejsza o 44 minuty.

One - w moim słowniku nie ma słów ,, nie da się,,
to co z dzisiejszej godziny wydaje się niemożliwe jest ledwie zabaweczką w rękach tych co tym władają jak chcą
dziś z naszej godziny nie da się wędrować po wymiarach, podczas gdy inni wchodzą w naszą czasoprzestrzeń jak chcą i kiedy chcą

nie pętajmy się naszą technologiczną niemocą - przynajmniej naszych umysłów
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 12:39

Mirek pisze:Nie słyszałaś danut, że milczenie jest złotem? Może to jest ta inteligencja :lol:

lubię te opowieści dziwnej treści - morze , co ja mówię OCEANY PRZEKAZÓW, to tak fajniej się produkuje w drukarniach i rosną tomy i wielbiciele
w kraju i poza nim

ludzie czekają na cuda stojąc pod samą latarnią i .. nic , nic nie widzą heh
to dopiero doświadczenie
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 08 gru 2016, 13:56

Natasza pisze:
Mirek pisze:Nie słyszałaś danut, że milczenie jest złotem? Może to jest ta inteligencja :lol:

lubię te opowieści dziwnej treści - morze , co ja mówię OCEANY PRZEKAZÓW, to tak fajniej się produkuje w drukarniach i rosną tomy i wielbiciele
w kraju i poza nim

ludzie czekają na cuda stojąc pod samą latarnią i .. nic , nic nie widzą heh
to dopiero doświadczenie

Nataszo, mówisz oceany przekazów? To ja jestem ślepa, czytać nie umiem, czy jak? Bo z widzeń, które tu przedstawiłaś nic nie wynika - to był sen przepowiadający czyjąś śmierć i zdanie, które brzmiało coś tak "Nie do pomyślenia jest by się zabijać w obrębie własnego gatunku" - gdzie zatem są te zdania takie nad wyraz inteligentne, bo to mógłby wypowiedzieć np. szef wilków w swoim stadzie - one też się nie zabijają w obrębie swojego gatunku i wiele innych zwierząt też. Nataszo, twoje osobiste wywody są twoimi rozważaniami, gdzie są te ich treści, te od źródła?
Arronax - nie napisałam tak jak sugerujesz, trzymaj się więc napisanego.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm